Dolgoztál már keményen, időt fáradságot nem kímélve a céljaid eléréséért? Megérte? (beszélgetős fórum)
Megéri! Nekem mindig megérte, bár egy pillanatig sem kíméltem magamat. Anno tizenévesen tudtam, hogy nem sok lehetőségem van diplomát csinálni, és hogy okj-s rossz képzésemmel semmire sem fogok menni. 2 év alatt letettem két középfokút, ennek köszönhetően jól fizető állasaim lettek, mert tárgyalóképes volt nyelvtudásom. Rengeteget tanultam nyelvet emiatt.
Utána rájöttem, hogy pályát akarok módosítani, mert nem nekem való az asszisztensi pálya. Elmentem egy IT céghez, nagyon rosszul kerestem, de rengeteget tanultam. Esténként is szakmai fórumokat bújtam, könyveket vásároltam és olvastam. Rengeteg időm ment el rá. Lettek privát ügyfeleim. Ekkor úgy nézett ki a napom, hogy 9 óra meló utánmég 4-5 óra meló. De most már egyre jobban mennek a dolgok, bízok benne, hogy egy év múlva már azt tudom mondani, hogy tutira megérte. :) Ráadásul most hivatásom van, és nem munkám, a kettő között nagy különbség van. A lényeg, hogy tényleg tedd bele minden energiádat. Ha egy valamin van a fókusz, és mindent beleteszel, menni fog. És persze, ha reális célt tűzöl ki magad elé. (Pl. irreális lett volna részemről, hogy a másfél méteremmel kosaras leszek...)
Van olyan barátnőm, aki 2 éve akar új állást, és sír, hogy nem kap. Közben behívták jónevű cégekhez interjúra, de sehova sem vették fel, mert az önéletrajzával ellentétben nem megy neki az angol. Még mindig csak sír, ahelyett, hogy leülne a fenekére, és megtanulna angolul. Szerintem sokan nem hajlandóak fejlődni, tanulni, azért ragadnak le.
Én azért dolgozok, mert abból a pénzből élek, amit a munkámért fizetnek. Ha tudnék dolgoznék többet is.
Sok célomat elértem már, és megérte, de volt, hogy sokat veszítettem a sok munkám ellenére.
Egyszer fent, egyszer lent.
Vannak maradandó célok, amiért tényleg érdemes tenni, mert azt nem tudják elvenni tőlünk. Ez a tudásunk, de arra nincs garancia, hogy a tudásunkat mindig fel tudjuk használni a céljaink elérésének érdekében.
Mostmár főleg kidumálhatják magukat a gazdasági helyzetre, az új törvényekre hivatkozva. Ők pedig ugyanúgy leszedik a málnát. Mert málna még van...
Te pedig csak egy gép vagy a rendszerben és örülj hogy bolondnak néznek.
igen..
szeretettel, hittel és türelemmel.. és sok pozitiv megerösitéssel.. :)
Igen,és megérte,mindig megéri küzdeni az álmokért.
Csak a munkában hiszek,semmi másban.
További ajánlott fórumok:
- Hány órát dolgoztál ma? (a munkahelyeden)
- Mit és mennyi ideig dolgoztál várandósságod alatt?
- Mit dolgoztál ma?
- Milyen vitaminhiány okozhat fáradságot, álmosságot? Mit (vitaminkészítmény vagy bármi egyéb) javasoltok ellene?
- Covid okozhat ekkora fáradságot?
- Hányadik hétig dolgoztál terhesen, fizikai munkát?