Hányadik hétig dolgoztál terhesen, fizikai munkát? (tudásbázis)
Nem dolgoztam soha fizikai munkakörben, de az emelgetést, cipekedést végig kerültem a terhességek alatt.
Fölöslegesen nem akartam kockáztatni.
Semeddig. 2 hétig a háziorvos tartott táppénzen valamilyen betegség kóddal, aztán szülész-nőgyógyász javaslatára.
Bár nekem nem ilyen munkám van, hanem nehéz gépekkel, daruval dolgoztam, de az operátor csajok akik 10-20 kilós dobozokat emeltek is ugyanígy eljöttek táppénzre első perctől.
Én táppénzre mennék gyakorlatilag azonnal! Lehet semmi baj nem lenne hónapokig, de az is lehet, hogy elvetélnél. Ez nem kismamának való munka, egy percig sem!
Egyébként ha helyesen tájékozódtam, akkor van lehetőség kérni a munkáltatót, hogy helyezzen át más munkakörbe! Nézd meg a törvényt! És majd amikor aktuális lesz, beszélj a munkaadóddal, hátha pozitívan áll hozzá és segít!
A hivatalos az, hogy az utolsó hónapban már nem lehet dolgozni. Én a nagyobbikkal veszélyeztetett terhesnek lettem nyilvánítva, mert előtte volt egy vetélésem. Ettől függetlenül dolgoztam, mert nem akartam otthon maradni. A szülés előtti héten cserkészekkel sátoroztam az erdőben. Két nappal előtte jöttünk haza. :)
Nem az számít, meddig dolgozunk, hanem az, hogy mit és hogyan.
Ugyan mar.
Kiscsajjal 34. hetig kapaltam kint a kertben.
Igaz, nem napi 8 oraban, de 30-35 fokban, tuzo napsutesben.
Fiammal sajnos nem volt ilyen fenyes a helyzet, az 5. honaptol a nyari forrosagban ingadozott a vernyomasom, igy nem nagyon tudtam kezdeni semmit. Kesobb rajottem, hogy csak a tulzott szenhidratfogyasztas (kenyer, tesztafelek) volt a ludas.
33. hetben meg elkapott az isiasz, na onnantol orultem, ha jarni tudtam :D
További ajánlott fórumok:
- Hány órát dolgoztál ma? (a munkahelyeden)
- Mit és mennyi ideig dolgoztál várandósságod alatt?
- Mit dolgoztál ma?
- Volt már hogy betegen dolgoztál/iskolában és megfertőztél valakit?
- Te dolgoztál vagy dolgozol a Boschba? Vagy rokonod, ismerősöd valakid? Mennyit lehet megkeresni?
- Iker terhesen hanyadik hétben csináltátok meg a babaszobát?