Milyen vitaminhiány okozhat fáradságot, álmosságot? Mit (vitaminkészítmény vagy bármi egyéb) javasoltok ellene? (tudásbázis)
De van. Pl. egészséges ételek,amik nem terhelik meg az emésztőrendszert, a májat. Merthogy lehet túl sok méreganyag van a szervezetedben.
Diéta, sok víz, mozgás.
Én a gyerekemnek hatalmas adagú multivitamint vettem (felnőttnek) a sima ilyenkor kevés.
Sziasztok! Már régi a fórum de esetleg valaki azóta tud ajánlani valamit az álmosság és fáradság ellen? Valami jó bogyó van rá esetleg? Eddig csak szinte egész nap feküdtem meg aludtam de ugynézni 1 hét múlva dolgozni fogok. Fel kéne magam dobni. 3 műszakos munka lessz és lessz benne heti 1-2 13 órás nap is. Szóval S.O.S.
Ja és nemkávézom. A vérem pedig nemrég még jó volt gondolom még most is az. Mert ezelőtt is ilyen álmos és fáradt voltam miután kinőttem a gyerek koromból.
Szia Pirosalma!
Örülök,hogy van valaki aki szakmai szemmel tud a témában hozzászólni!
Ezen a fórumon elkel az ilyen segítség!
Egyben gratulálok neked! :)
Ja és visszatérve a kérdésre;nem szedek semmiféle gyógyszert (szerintem az csak átmenetileg jó).Én az életmód-váltás mellett voksolok.10 napja nem cigizem,reggel 1 kávét iszom(a napi 4-5 helyett)na meg nem utolsó sorban ismét elvonszolom magam egy kis mozgásra, minden nap kocogok 15 percet.Az étrendemen még van mit csiszolni mivel nem csak magamra főzök,a családomat már nehezebb rávennem az "egészséges életmódra":)de azért igyekszem.
4 évvel ezelőtt ez bevált.Akkor 3 hó.alatt 13 kilót fogytam úgy hogy nem éheztem 74-ről 61-re
(ha v.kit érdekel bővebben is írhatok erről)
Igaz jártam 1 héten 1-szer aerobic-ra és Tai-Chi-ra.Az utóbbi nagyon jó volt!
Na akkor először 5 alá ment a koleszterinem.
Persze, idővel érelmeszesedés alakul ki, és hát a 7,7 nem kics. Gondolom, kapsz rá gyógyszert, és megfelelő diétát tartasz.
(Egyébként orvostanhallgató vagyok, tehát már csak hivatalból is tisztában kell lennem az alapokkal:-)
Szia Pirosalma!
Ajánlok neked egy cikket olvasd el!
Tény az,hogy a nem túl magas koleszterinszint önmagában még nem jelent veszélyt,de nekem 7.7 volt és ez nagyon magas.A doki mondta,hogy levertségem,az hogy nincs elég energiám ebből is adódhat.
Szia, Csipogó!
A magas koleszterinszint önmagában nem jelent érelmeszesedést, főleg nem olyan fokút, amilyenről te írsz. Idővel persze könnyen kialakulhat.
Tehát csupán a megemelkedett C-szint nem tekinthető a fáradtság sem közvetlen, sem közvetett okának.
Azt pedig túlzásnak érzem, hogy "minden kihatással" van. Mi mindenre?:-)
Szia Caryna!
Mit mondtak neked a laboreredményre?
Szia, Csipogó!
Miből gondolod, hogy a megemelkedett koleszterinszint okozza a fáradTságot?
Mindenképp menj el egy vérkép-tesztre.És ne dőlj be a vashiánynak amíg nincs a kezedben az eredmény mert én is hasonlóképp fáradékony voltam,és a múlt héten végül elmentem egy laborvizsgára.Kapaszkodj meg:a vasam 1 tízeddel több a megengedettnél,
a kalcium pedig szintén 2 tízeddel.
Ez tényleg elég ritka,utánaolvastam.
A koleszterinszintem viszont 2,5 tízeddel több!
Hát ez okozta a problémát!
Mindenkinek ajánlom,mielőtt bármit szedni kezdene,győződjön meg mire van szüksége!
Lásd az én esetem.
vashiányt
halványad, de anak nem igazán kellene ott lennije
sziasztok,csak ajánlani szeretnék egy könyvet ami nekem nagyon bejött,hihetetlen hogy vitaminok mikre képesek jó irányban,a címe: Vitaminbiblia.
még az őszülés ellen is van vitamin:)
a depitől kezdve mindenre van vitamin v aminosav,én a mai napig nem térek magamhoz az ott leírtaktól,fantasztikus hogy rátaláltam:)
csakis nyomelemhiány.
ezek a szervezet enzimeinek aktív központjában ülnek
sokszor a tünetek hátterében nyomelemi hiány áll, amelyek rendkívül szerteágazó tünetek lehetnek, sokszor például csak fáradékonyság képében nyilvánul meg. ezt támasztja alá az, hogy a korallt szedők körében az elsőként tapasztalható jótékony egészségügyi hatás a fáradékonyság csökkenése és a megnövekedett energiaszint. azonban nem mindegy, hogy milyen korallt szedsz táplálékkiegészítő formájában!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg vitaminhiányossá teszem?
- Tud valaki valami jó vitaminkészítményt, vagy bármi mást fáradékonyságra?
- Mennyire okoz álmosságot a Valeriana Relax?
- Milyen vitaminkészítmény jó fáradtságra?
- Milyen vitaminhiányra utal a repedt, száraz ujjak a kézen és a kirepedt sarkak?
- Dolgoztál már keményen, időt fáradságot nem kímélve a céljaid eléréséért? Megérte?