Milyen vitaminhiányra utal a repedt, száraz ujjak a kézen és a kirepedt sarkak? (tudásbázis)
Szia Noncsi!
Lehet, hogy amit írok esetleg képzelődés, de nekem bevált. Nekem is szokott úgy lenni, hogy vannak fehér pöttyök a körmömön, meg néha töredeznek és ilyen lapokban jönnek fel. Hát én olyankor "tejkúrát" szoktam venni. Vagyis egy hétig nagyon sok tejterméket eszem. Tej, kakó, joghurt, kefír, túró, sajt, bármi. Lényeg, hogy naponta egy jó nagy adagot megegyél. Minden nap kell enni valami ilyet,minél többet. Egy hét után gyönyörűek a körmeim, a bőrnek is jót tesz, de nekem főleg a körmeim jönnek helyre tőle. Látványosan. Ma kezdtem el újra megint, mert valahogy az elmúlt hetekben elfeledkeztem ilyeneket enni:))Azért egy próbát megér.
Ooo köszönöm szépen nagyon kedves vagy. Én is a kalciumra, vagy a magnéziumra tippeltem....
De csak időközönként van... Most szépen elmúlt, de van amikor több körmömön is jelentkezik!
És ha nagyon gyenge, töredezett a köröm az is kalcium nem?
Mert mikor kijött a folt akkor nagyon könnyen letört a körmöm, pedig nekem mindig erős volt. Most hogy eltűnt a folt, mint ha erősebb lenne a körmöm is megint!
Köszönöm a tanácsokat:) írj privit, ha esetleg még valami jó eszedbe jut. Még egyszer nagyon köszi, tényleg kedves tőled.
Üdv.
Nati
Csak az egyik könyvem van itthon. Több specifikus okosságot nem tudok kinézni.
Kúra szerűen: vegyél sörélesztő tablettát, E vitamin kapszulát. E vitamint a menstruációd alatt ne szedd, mert növelheti a vérzés mennyiségét. Holnap a munkahelyemen még belepillantok egy könyvbe, hátha tudok valami okosat ;)
Akkor az A vitamin hiánya kevésbé valószínű, mert az a szaruhártya szárazságát okozhatja, és ez az első tünetek között szokott lenni.
A számítógép bámulás más... Attól csak az agy indulhat rohadásnak :D
További ajánlott fórumok:
- Tényleg vitaminhiányossá teszem?
- Milyen vitaminhiány okozhat fáradságot, álmosságot? Mit (vitaminkészítmény vagy bármi egyéb) javasoltok ellene?
- Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy az úgynevezett : szemrebegés mitől, hogyan alakul ki? Kellemetlen. Vitaminhiány?
- Függőleges barázdák mitől lehetnek a kézkörmein, lehet vitaminhiány, esetleg valami betegség jele?
- Hajhullást milyen vitaminhiány okozhatja?
- Mitől görcsöl be a baba lába? Hogyan lehet kezelni? Valami vitaminhiány?