Mitől görcsöl be a baba lába? Hogyan lehet kezelni? Valami vitaminhiány? (tudásbázis)
Nálunk is történt hasonló dolog a nagy fiamnál. Egyik éjjel nagyon fájdította a lábát, azt hittem begörcsölt neki, majd sántított. Kezelgettük, de nem múlott el, csípőízületi gyulladása volt! Nem állhatott a lábára majdnem egy hónapig. Egy felső légúti fertőzésből maradt vissza.
Nálatok nem volt hasonló dolog?
Én azt mondom biztos ami biztos, nézesd meg a gyerekorvossal. Nem vesztesz vele semmit.
az is lesz, másfél éves, nem feküdte el a lábát, csak nyugodtan ült a kádban.
Én se tudom h lehet e magnéziumhiány, mindenesetre mielőbb felkeressük az orvost - mert a védőnö nyaral.
Köszönöm szépen
Azért kérdezem, hogy mennyi idős babáról van szó, mert akár a kiszáradás jele is lehet az izomgörcs, vagy csak elfeküdte esetleg a kis lábát, ha még nem tud mozogni.
Biztos, még sok oka lehetséges, ezek jutottak az eszembe.
Azt nem tudom, hogy kicsinél jellemző-e, hogy ásványi anyag hiány esetén ilyesmi jelentkezik úgy, mint a felnőtteknél. (pl. magnéziumhiánynál)
A biztonság kedvéért legalább a védőnődnek telefonálj holnap.
Csecsemőknél igen gyakori, bár nem minden esetben fordul elő, az izomgörcs. Ez nem jelent problémát, amennyiben figyelünk rá. Ezt akkor tapasztaljuk, amikor a baba ökölbe szorítja kezét, és hosszabb ideig, egy-két percig úgy tartja. Ez nem biztos, hogy fájdalommal jár, de kellemetlen lehet számára, ráadásul teljesen biztosan nem jár következményekkel, ha ezeket a görcsöket masszázs segítségével megszüntetjük. Amikor izomgörcsöt tapasztalunk a babánál, fordítsuk őt hasra és a hátát kezdjük masszírozni fizikai nyomás nélkül, függőlegesen, a gerincoszloppal párhuzamosan, fentről lefelé, azután fordítsuk a hátára, és a mellkasán is húzzuk végig ujjainkat, majd válltól kezdve a karjain is lefelé. Ezek a mozdulatok segítenek az izmok ellazulásában és az idegpályák kisimításában.
forrás:
Sziasztok. Nemrég begörcsölt a picink lába, nagyon megijedtünk, nem tudtuk mi a baja, mert fürdettük, nem is mozgott, és elkezdett nagyon sírni:-( a bokáját befelé tartotta, és nem is lehetett kinyújtani, próbáltuk masszírozni hajlatban, vádlinál,bokánál, mire magától kiment. Tudja valaki hogy miért történhetett? ESEtleg hétfőn felkeressük a védőnöt, doktornénit emiatt? VAgy emiatt ne aggódjunk? még sose fordult elő. Lehet valami vitaminhiány? SEgítsetek, adjatok tanácsot.
Köszönöm előre is.
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Hogyan lehet kezelni egy bunkó eladót?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?
- Függőleges barázdák mitől lehetnek a kézkörmein, lehet vitaminhiány, esetleg valami betegség jele?
- Körmeimen most vettem észre hogy nagyon barázdáltak ez vitaminhiány lehet?