Ti különbséget tesztek városi vagy falusi lakosú ember között? (beszélgetés)
Én városról kerültem falura, és azt tapasztaltam, hogy a falusi közt is nagyon sok akadt, aki lenézte a városit. Úgyhogy ez vica-verza működik.
Így működik egy korlátolt elme.
Én születésemtől 48 éves koromig Budapest belvárosában laktam,majd egy60 km re lévő kisvárosba
költöztem.15-éve itt lakom az első évek rettenetesen
nehezek voltak bejártam dolgozni a Fővárosba.Közelről itt láttam elöször kapát sertést
érő gyümölcsöt.Soha nem tanultam volna ennyi toleranciát,segitőkészséget,és valódi bölcsességet.
A fővárosban maradt barátaim,kiket havonta meglátogatok,és elmesélem az élményeimet tapasztalataimat,valamennyien irigyek az életmódomra,a nyugalmamra stb.
milyen értelemben?
többnyire lejön, hogy ki a falusi és ki városi.
Én nem teszek különbséged,DE a tanyán élőket imádom.
(P)=)
Szerintem bunkó ember mindenhol van,nem lehet általánosítani.Se nem attól lesz valaki bunkó mert városi,se nem attól mert falusi,hanem mert olyan a természete,esetleg olyan nevelést kapott,hogy nézzünk le mindenkit.
Mindenki éljen ott ahol szeret.
Köhömköhömm.....én nem akartam senkit megbántani,de aki annyira fahumorú,az csak bántódjék meg nyugodtan,én hagyom haragudni kedvére....:-))))
Sőt,gratulálok is neki hozzá:-)))))
"Egyébként tudod van egy eléggé csúnya mondás, miszerint:"ha a paraszt nem sz@rik a városi nem eszik"Bocsi. . . . de nagyjából igaz. "
És még te csodálkozól? Nem is bántottad meg ezzel a mélyenszántó gondolatoddal a városi emberekek. "gratulálok!" köhömköhömm
Biztosan van kivétel,talán nem is kevés(remélhetőleg).
Én egyébként nem értem az effajta embereket,akikről Te írsz,hogy lenézik a vidékieket.Mi lenézendő van abban,hogy ki hol él?Az ilyen ember egyszerűen korlátolt és ostoba,mindegy hol él!
Egyébként tudod van egy eléggé csúnya mondás,miszerint:"ha a paraszt nem sz@rik a városi nem eszik"Bocsi....de nagyjából igaz.
Én egyébként 8 éve élek a városban,de alig várom,hogy vissza tudjunk költözni vidékre,mert számomra ez az élet elviselhetetlen,már bele vagyok betegedve.
Persze. Egészen másként civilizálódik, szocializálódik egy városi és egy falusi ember.
Egy falusi ember nyugodtabb, harmóniában él a természettel, kevésbé érik olyan frusztráló hatások, mint a városokban egymás hegyén-hátán élő embereket.
Valószínű mindenki a saját véleményét,tapasztalatait mondja el.
Szerintem az egyénen is múlik mennyire nyitott. az egértelmű egy kisebb közösségben mindenki ismer mindenkit, ha másból nem hát hírből. Én a fővárosban élek, de itt is az ismerősök környékbeliek kedvesek egymáshoz (persze mivel emberből vagyunk ez nem mondható el mindenkiről.)
Mindenkinek megadatott, hogy nyisson. Pl. Karácsonykor bedobni egy kis üdvözlőlapot a jó kívánságokkal,aláírással. Kilehet próbálni következő évben az egész ház követi a példát. :)
A vidéki emberek nagy része kedves,közvetlen és jószívű ember.
A városban élők csak elmennek egymás mellett,pedig jól esne néha egy-egy kedves szó,akár kapni akár adni!
Én nem, de csatlakozom az előttem szólóhoz, én is csak a székesfővárosban tapasztaltam, hogy lenéznek, mert "vidéki" vagyok. Tette ezt olyan, aki egyébként csak bevándorlóként lett fővárosi.
A született fővárosiakról sincs jobb véleményem. Nekik mindenki, aki vidéken él, paraszt.
Ha van kivétel, övé minden tiszteletem.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Mi a különbség a CSOK és a falusi CSOK között?