A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között? (beszélgetés)
Szerintem meg mindenki egyformának születik,
A hely ahová születik, és a nevelés, ahogy foglalkoznak vele, és a környezeti befolyásoktól függ hogy milyen ember válik belőle.
Az őt körülölelő szeretet, nagyban befolyásolja hogy jó ember legyen.
De az ellentéte is igaz.
Van benne valami!:))
Nem ismerjük,naná ,hogy nem.
Az ismeretlen pedig olyan ,mint a sötétség,kiszámíthatatlan és rejtélyes.
Félelem az természetes,de vele együtt ott van a bátorság is,ami elindít az ismeretlenbe.
Nem működik egyik a másik nélkül.
Igen, de csak meg kell születnie :)
Hiszem, hogy a lélek test nélkül is létezik, de az nem tiszta, hogy hogyan "születik meg"
Ez csak egy alternatíva arra, hogy miért nem csak a lélek van, ha egyszer létezhet test nélkül.
"Álmodtam neked, sok kis élettelen,
Csillogó mozaik darabkát,
Összerakva a képet, elvezetnek hozzám.
Ha elvesztenél, tudnod kell én megkereslek téged
Hogy újra rám találj,
Hogy ne félj hogy félek és végleg mellém állj."
Monhatta volna Jézus is,sőt,valószínűleg más szavakkal meg is tette,de ez most Unique:DDD
Folytatnám...
A lelkünk korlátait mi magunk állítjuk fel. Nem ismerjük a világot teljességében és ez félelemmel tölt el minket, a félelmeink pedig korlátokat emelnek közénk és a tudásvágyunk közé. A félelem nagy úr az egoban. Dühöt, gyanakvást, utálatot, stresszt, bizalmatlanságot, etc.... okoz. Ha valaki uralma alá tudja hajtani a félelmeit (főleg az elmúlástól valót)annak eltűnnek a maga és környezete szabta korlátai. Az ilyen ember bármit megtehet....szerintem.
Szerinted a lélek születéséhez, kialakulásához van szüksége a testre? Korábban nem azt mondtad, hogy a lélek létezik test nélkül is?
Na, várj, visszaolvasok ...
Igen, gondoltam, hogy így fogsz reagálni, és ki tudja az is lehet, hogy igazad van. :)
Ha azt ki tudnánk deríteni, hogy a léleknek mi a célja a testben, erre is határozott választ kapnánk.
Amúgy nem hiszem, hogy amikor egy lélek befejezi a dolgát, ezzel a módszerrel akarna szabadulni, mert az kínzás. Egy tiszta lélektől pedig nem várom el, hgogy kínozza a testet, amiben élt, amikor máshogy is meg tud tőle szabadulni - ha meg tud. Mert persze kérdés kérdés után vetődik fel.
További ajánlott fórumok:
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Szeretlek és szeretlek közötti különbség
- Mi a különbség a mézespuszedli és a mézescsók között? Vagy a kettő ugyanaz?