Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a különbség a mézespuszedli és a mézescsók között? Vagy a kettő ugyanaz? fórum

Mi a különbség a mézespuszedli és a mézescsók között? Vagy a kettő ugyanaz? (tudásbázis)


2009. febr. 12. 15:38
El is készültek a mézescsókjaim. Nagyon finom illat van tőle a konyhában.
10. MelisUK (válaszként erre: 9. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 12. 15:17

Én nem vagyok olyan válogatós, bármit megeszek, ami tó vagy tenger vizéből származik. Bár a rák és homárféléket nem nagyon csípem - alig van rajtuk valami. :P Én inkább a marhát hanyagolom, pedig itt élek a marhák hazájában, Skóciában. Birka is van bőven, az ellen nincs kifogásom (istenien meg tudom csinálni), de a marhának a szagát se bírom...


Huh, az a kagylóhéj darab tényleg gusztustalan, de ilyesmi sajnos előfordul nagy konyhákon. Anyum pl a munkahelyén azért hagyta abba az ebédelést, mert a paradicsomlevesében egy hatalmas nagylábujj körmöt talált. Brrr...

9. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 8. - MelisUK)
2009. febr. 12. 14:57
A tenger gyümölcseiről rossz emlékem van amúgy mindent útálok ami a víz alatt úszik, enni.Egyszer a munkatársunk adott egy vacsorát bemutatandó a menyasszonyát. A leányzó brassóit hozott amit nyelek mint kacsa a nokedlit. A lány azonban nem szerette és rendelt tenger gyümölcsei pizzát.A harmadik tányér brassóinál jártam mikor a lány ahogy ette a pizzát elkezdett öklendezni és kibukott egy kagylőhéj darabot. Nálam meg gondolkozott a brassói hogy jöjjek vagy ne jöjjek, mondom nem jössz, maradsz! Addig se szerettem az uszkálókat ez végleg betett.
8. MelisUK (válaszként erre: 7. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 12. 14:39

A receptkönyvemben nincs cukormáz írva hozzá, de emlékszem, hogy régen amiket a boltban vettem, azokon mindig volt.

De a receptem most csak kiindulópont, pl az ízesítésem egyedi.

De pl a pizzatésztám receptjén nem változtatnék, esetleg csak fűszer hozzáadásával a változatosság kedvééret, mert tökéletes. A tenger gyümölcse pizzámra a párom azt mondta, hogy sokkal jobb, mint ami bármelyik pizzériában kapható. Persze a tészta a kiindulópont, ha már az tökéletes, akkor szinte bármit rá lehet "dobni", csak érteni kell az ízek harmóniájához. :P

7. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 6. - MelisUK)
2009. febr. 12. 14:33
Hát az a legegyszerűbb.
2009. febr. 12. 14:28

Fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel és egy kis citromlével készítettem. Most sül az első adag, az illata nagyon finom.


A cukormázat miből állítod össze? Tojásfehérjét fölversz cukorral?

2009. febr. 12. 14:10
Van aki csak fahéjjal csinálja van aki csak szegfüszeggel van aki keveri a kettőt. Van aki fehér cukormázzal fröcsköli van aki barnával
4. MelisUK (válaszként erre: 3. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 12. 13:54

Köszi, erre voltam kíváncsi, szerintem is ugyanaz a kettő. A receptek alapján sokféle képpen lehet ezeket készíteni, de lényegében szerintem is ugyanaz.

Ma fogom életem első ilyen darabsütijét készíteni (már a hűtőben pihen a tészta) - eddig jobbára tortákat és kelt tésztás sütiket, kalácsokat sütöttem.

2009. febr. 12. 13:38
Az égvilágon semmi! A mézeskalács tér el mert az figura.
2009. febr. 12. 12:44
Szerintem ugyanaz lehet a kettő, bár ahogy nézegetek képeket róluk, kicsit másabbnak tűnnek, de ez lehet, hogy azért van, mert más készítette.
2009. febr. 12. 12:43
Mi a különbség a mézespuszedli és a mézescsók között? Vagy a kettő ugyanaz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook