Mi a különbség a mézespuszedli és a mézescsók között? Vagy a kettő ugyanaz? (tudásbázis)
Én nem vagyok olyan válogatós, bármit megeszek, ami tó vagy tenger vizéből származik. Bár a rák és homárféléket nem nagyon csípem - alig van rajtuk valami. :P Én inkább a marhát hanyagolom, pedig itt élek a marhák hazájában, Skóciában. Birka is van bőven, az ellen nincs kifogásom (istenien meg tudom csinálni), de a marhának a szagát se bírom...
Huh, az a kagylóhéj darab tényleg gusztustalan, de ilyesmi sajnos előfordul nagy konyhákon. Anyum pl a munkahelyén azért hagyta abba az ebédelést, mert a paradicsomlevesében egy hatalmas nagylábujj körmöt talált. Brrr...
A receptkönyvemben nincs cukormáz írva hozzá, de emlékszem, hogy régen amiket a boltban vettem, azokon mindig volt.
De a receptem most csak kiindulópont, pl az ízesítésem egyedi.
De pl a pizzatésztám receptjén nem változtatnék, esetleg csak fűszer hozzáadásával a változatosság kedvééret, mert tökéletes. A tenger gyümölcse pizzámra a párom azt mondta, hogy sokkal jobb, mint ami bármelyik pizzériában kapható. Persze a tészta a kiindulópont, ha már az tökéletes, akkor szinte bármit rá lehet "dobni", csak érteni kell az ízek harmóniájához. :P
Fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel és egy kis citromlével készítettem. Most sül az első adag, az illata nagyon finom.
A cukormázat miből állítod össze? Tojásfehérjét fölversz cukorral?
Köszi, erre voltam kíváncsi, szerintem is ugyanaz a kettő. A receptek alapján sokféle képpen lehet ezeket készíteni, de lényegében szerintem is ugyanaz.
Ma fogom életem első ilyen darabsütijét készíteni (már a hűtőben pihen a tészta) - eddig jobbára tortákat és kelt tésztás sütiket, kalácsokat sütöttem.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?