Temetőbe virágültetés (beszélgetős fórum)
Tudom,hogy mukodik. Valaki regen szeretett fenyoket ultetni Sopron kornyeken sokat. Vagy a Balaton deli reszen.
Marhara okos... domboldalon. Minden kiszarad, es lefolyik a talaly, majd kidol a fa.
En nem is hibaztatom az ultetoket. Talan kevesebb tudtad, tapasztalat tilt a kezukben.
en egzotikus novenykent kaptam egy legatlagabb afrikai gazt.
Az ukszuleim ugy lettek elhantolva, hogy egy "rendes sir" sincs folottunk. Par Karo meg drop jelzo a "helyeket". Egyszer voltam az elozo evben ott. Ugy ertunk oda, hogy lampafenynel gazoltunk. Szerintem a vilag baromsaga. De az apamnak fontos.
Tudtam, hova megyunk, o meg o. Kibæszott okos programozo, de ha tejet, kenyeret meg papirtotlot kell venni, kepes telefonalni, melyiket. Szoval bepakoltam a viragot is, amit ott elultettunk. Legjobbbb esetben is egy ev mulva megyunk vissza. Semmi nem lesz belole. De mikor vegeztunk, bekevel nezett a gyertyafrnynek arra a szerencsetlen viragra.
A virag szep. En szoktam kapni a 60+eves baratnomtol. Mert tudja, hogy szeretem.
Es lopni sem bun. (Csak egy szal narcisz, egy tulips es egy nem tudom.)
Tegnap voltunk kint, most gyönyörűek a tavaszi hagymás virágok. Ősszel elülteted a többit a természet intézi, ha elvirágzott levágod a föld fölötti részét és "találkozunk jövőre ugyanitt". Persze ezek csak tavasszal látványosak, de pont akkor amikor a többi növény még nem.
Szeretem a virágos porcsint is, az sem igényes, csak gazolni kell közülük, a napot jól bírja, de locsolni néha nem árt.
Egyébként függ a sír fekvésétől is, hogy mi az ideális virág, árnyékos a hely vagy nyáron hónapokig fullba süti a nap? Vízellátása? Van-e valami fenyő-, tujaféle mellette?Dédim "szomszédjához" nagy örökzöldeket ültettek így dédihez teljesen felesleges ültetni bármit is, egyébként hiába lenne ideális sok növénynek a környezet, a fenyők totál leárnyékolnak és tönkreverték a talajt, nem marad meg benne semmi 😕
Büdöske (bársonyvirág), vinka, petúnia.
Vízigényesek ugyan, de folyamatosan virágoznak!
Bársonyvirág (büdöske) sok fajtája van. Törpe és magasabb termetű. Őszig virágzik, gyönyörű.
Vagy inkább itt nézzél szét, neked melyik tetszene:
További ajánlott fórumok:
- Ti elvinnétek a 7 hónapos babát magatokkal a temetőbe gyertyát égetni?
- ....Te otthon tárolnád szeretted hamvait? Vagy inkább a temetőben a helye?....
- Megemlékezés Zámbó Jimmyre a csepeli temetőben Január 26-án szombaton, 13 órakor
- Gyereket kivinnétek temetőbe?
- Tegnap szörnyű dolgot láttam a temetőben
- Nem szoktam kijárni a temetőbe.