Tejfölben sült alma recept


80 dkg alma
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg zsemlemorzsa
4 dl tejföl
A Tejfölben sült alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk. A vajat megolvasztjuk és a zsemlemorzsát beleszórva világosra pirítjuk.Egy tűzálló tálat kivajazunk. Az almadarabokat belerakosgatjuk egy sorban,meghintjük porcukorral és pirított morzsával,meglocsoljuk tejföllel.A rétegezést addig folytatjuk, amíg van alma. A tetejét tejföllel jó bőven meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük. 200C-on 20 perc alatt átsütjük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: claraking1, 2009. jan. 20. 15:12
A tejfölben sült alma elkészítési módja és hozzávalói.