Szezámmagos keksz recept
40 perc
A Szezámmagos keksz hozzávalói:
12 dkg tönköly búzaliszt,
10 dkg kristálycukor (vagy 3 ek. méz),
15 dkg szezámmag,
5 dkg vaj,
1 dl habtejszín
A Szezámmagos keksz elkészítési módja:
A vajat, a cukrot, tejszínt és szezámmagot lábasban kevergetve kis lángon összeolvasztottam Levettem a tűzről, és amikor kihűlt belekevertem a lisztet, majd pár percig állni hagytam. Utána a masszából vizes kézzel kisebb diónyi gömböket formáztam és a két tenyerem között kb. 2 mm vastagságúra lapítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem és 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütöttem. Akkor jók, amikor a szélük aranybarna színt kapott.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 26. 22:24
A szezámmagos keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.