Nyúl mustármártásban recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Nyúl mustármártásban hozzávalói:
1 db konyhakész nyúl,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
3 ek. mustár,
2 dl tejföl,
2 dl száraz fehérbor,
1 ek. liszt,
3 ek. étolaj,
3 dkg vaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, kakukkfű
A Nyúl mustármártásban elkészítési módja:
A nyulat felaprítottam, a húsdarabokat megsóztam, borsoztam és megkentem a mustár felével. A szalonnát felkockáztam. A vajon és az olajon megpirítottam a szalonnakockákat, beletettem a húst, megszórtam a liszttel és körben enyhén megpirítottam. A hagymát apróra vágtam és a húshoz adva üvegesre pároltam. Felöntöttem a borral, lefedtem és kb. 40 percig folytattam a párolást kis lángon. Utána beletettem a kakukkfüvet. További 10 perc múlva kivettem a nyúlhúst és melegen tartottam. A tejfölt elkevertem a visszamaradt mártásban, majd levettem a tűzről és belevegyítettem a megmaradt mustárt. Végül a mustármártást a húsra öntöttem és azonnal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 25. 21:36
A nyúl mustármártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.