Vörösboros, tejfölös babgulyás recept
90 perc
A Vörösboros, tejfölös babgulyás hozzávalói:
30 dkg csont nélküli tarjaszelet,
1 szál füstölt kolbász,
1 szelet füstölt szalonna,
25 dkg tarkabab,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
½ db zeller,
½ db karalábé,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
liszt, vörösbor, étolaj, tejföl
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
A Vörösboros, tejfölös babgulyás elkészítési módja:
A babot éjszakára beáztattam. Másnap a tarját zsírban elősütöttem mindkét oldalról pár percig, majd félretettem. A kockára vágott szalonnát lábasban kevés olajon megpirítottam a felaprított vörös- és fokhagymával. Beletettem a feldarabolt zöldségeket és a babot, felöntöttem vízzel és befűszereztem. Mielőtt a bab teljesen megpuhult, hozzáadtam a kolbászkarikákat, a tarját és vörösbort löttyintettem rá. Tálaláskor a tányérokba mert levesre tejfölt tettem és felkarikázott csípős hegyes zöldpaprikával díszítettem. Barna vagy rozskenyérrel a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 24. 20:18
A vörösboros, tejfölös babgulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.