Csirkemellel töltött karalábék recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkemellel töltött karalábék hozzávalói:
8 db zsenge karalábé,
40 dkg csirkemellfilé,
4 szál újhagyma,
3 dl tejföl,
3 ek. étolaj,
1 ek. liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Csirkemellel töltött karalábék elkészítési módja:
A karalábékat meghámoztam, a húst ledaráltam. Az újhagymát felkarikáztam és serpenyőben kevés olajon aranysárgára dinszteltem. Hozzáadtam a húst, fűszereztem és kb. 15 percig pirítottam. A karalábék közepét kivájtam, belsejüket kicsit megsóztam, beléjük töltöttem a pirított húst, majd tejföllel meglocsoltam. A kivájt belsejükkel együtt lábasba helyeztem, kevés vizet öntöttem alájuk, és lefedve puhára pároltam őket, majd kivettem a főzőléből. A főzőléhez a maradék tejfölt a liszttel hozzákevertem, fűszereztem és beforraltam. Végül a szószt a töltött karalábékhoz tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 23. 21:26
A csirkemellel töltött karalábék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.