Szerinted lehet vitaminok nélkül élni a mai világban? (beszélgetés)
Érdeklődnék dolgozik e valaki mezőgazdaságban??
Sokan itt írnak minden bio kajáról meg minden ilyen olyan dologról. Leírom a dolgokat. Mi bio mi nem.
Szóval rá van egy termékre írva hogy bio. Ez az átverés. Ugyanis az euban minden fémzárolt vetőmagot és egyéb dolgokat védőszerrel tartósítják kezelik. Eleve nem bio már. A másik hogy a piacon megveszik a húst. Olyan nincs hogy az a hús nem látott semmi mesterséges anyagot Példa rá. A régi parasztok 2 évig hizlaltak egy disznót. Ha ezt ma megtennék akkor csődbe mennének. Tehát eleve a disznót tápon nevelik ami már mesterséges. De sorolhatnám még. Bocsi hogy belevaú csak én ezt tanultam meg ebben dolgozom tudom mi megy
Engem a gyerekeim most fűznek, hogy építsünk tyúkolat, milyen jó lenne, a saját tyúk és tojás.
Jó étvágyat az eperhez.
nem csak a spórolás, hanem bízott is a saját vízében.
Anyósom is ilyen, saját kútból vízet adott a gyereknek, mert vett egy vízszűrős kancsót és szerinte abban átszűrve nagyon jó a víze!
azért mindig a nértéket kell tartani.
Nekem meg eszembe jutott a kisbaba, aki a kútvíztől meghalt :(
Vigyázzatok az orvosokkal! Inkább az önképzés híve vagyok...
Pár éve egy egészségügyi konferencián hangzott el egy (a nevét nem mondom) államtitkár úrtól, aki felém intézte szavait: " ...de hölgyem ez nem szeretetszolgálat, értse meg, ez üzlet... nincs olyan, hogy a betegek érdeke, itt a mi érdekeink vannak, ne tagadjuk...."
NO KOMMENT
tudom, átbeszéltem a dokinővel, mert ő se pártolja.
megbeszéltük hogy kevés édesség,cukros innivaló, stb. és rendszeres fogmosás elengendő.azért a fogkrém kiínálaton megint el kellett időznöm, melyiket is?
Ez is igaz, bár a mi dokinőnk szerencsére nem osztogatja a recepteket.Meg is lepődtem mikor vittem a náthás gyereket és semmit nem adott-tudom más orvos meg felír egy kiló gyógyszert.De remélem a kisbabákkal, kisgyerekekkel inkább a lelkiismeretére hallgat.
A multivitaminokat az ismerős anyukák saját kútfőből vették meg a reklámokból nem az orvos mondta nekik.
Lehet, de amióta a kisfiam van kicsit máshogy látom.
Sok a nekik szánt készétel, vitaminokkal.
Igaz adtam neki K-vitamint, D.vitamint amit az orvos felírt,és a megválogatott táplálása mellett nem talált az orvos hiánybetegséget nála,kb. egy éve nem is volt beteg.Viszont azt látom hogy az anyukák szívesen tesznek a napi teába C-vitamin tablettát, vagy itatnak multivitaminos pezsgőtablettát vagy szopogatós vitamint a gyerekeikkel napi rendszereséggel.Én ezt feleslegesnek gondolom, ha a gyerekeknek a mai táplálkozás mellett hiánybetegsége lenne az orvos csak mondaná hogy kell kiegészítés?
Persze hogy lehet. Én semmiféle vitamint nem szedek és nem is szoktam beteg lenni. Na de most ezt gyorsan le is kopogtam :-). Az évi egyszeri nátha megvan, de az nem is baj.
Szóval lehet vitaminok nélkül élni a mai világban.
Nem beszélve arról, hogy ezáltal megkíméled a pénztárcád.
Igen. Én sokszor azon kapam magam ám, hogy mindent akarok. Az erdélyiek egyszerűségét, a törzsi nők felhőtlen gyermeknevelését, Madonna napszemüvegét, egy szép, meghitt családi házat, ahol az összes gyermekem elfér, jó fizetést, kevés munkával :) és sok utazást, meg jó könyveket, és időt, időt, időt mindenre... :)))
Az erdélyieknek van idejük. Ezt az életmódot élik. De nem hinném, hogy repkednek Mallorca-ra, és a C&A-ba járnak kismamaruhát vásárolni.
Ez egyértelmű. Én sem veszek szintetikus vitaminokkal telenyomott cuccokat. Előnyben részesítem a zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat, természetes, egyszerű táplálékokat. Szoktam csíráztatni, kenyeret sütni, nem nagyon veszek felvágottakat, virsliket, készételeket pedig soha.
Én csak azt mondom, nem biztos, hogy fedezni tudjuk a vitaminszükségletünket még akkor sem, ha nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk. Nem vagyok Lenkei Gábor szószólója (sőt, a vitaminjait messze elkerülöm, szintetikusak), de azért a könyvében a lényeget elég jól megragadta: kivesszük a földből a jót, s visszajuttatjuk a szennyet. No, ezek után mit várunk még tőle? Mit akarunk még kivenni belőle?
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan nő a mai világban, aki hűséges, nem lehet elcsábítani?
- Mi a fenébe lehetne belefogni, ebben a mai világban? 🤷♀️...
- Szerintetek mitől lehet az h amint elkezdek vitaminokat szedni, egyből beteg leszek?
- Nem lehet elégszer a vitaminokról
- Mit lehet tenni az ínyvérzés ellen? Milyen vitaminok, ásványi anyagok erősítik meg?
- Hosszú távon lehet-e káros bizonyos vitaminok szedése?