Meridol fogkrém és szájvíz. nagyon hatásos, nekem a fogorvosom ajánlotta. Lehet kapni DM-ben és gyógyszertárakban.A fogkőképződést is megakadályozza, lehúzza a gyulladást.
Saját tapasztalat. Nekem a fogkő nem kívül rakódik le hanem az iny alatt "mászott" felfelé. Szájsebészeti műtét. Egy kész agyrém volt. Felvágták az inyemet és letakarízották a fogakat. Aztán visszavarrták. Elektromos fogkefét vettem és szájzuhanyt. Fogmosás piros sziű Sesodune fogkrámmel. + Fogselyem . És , hogy el ne kiabáljam több mint 10 éve nyugalom. Néha megyek ellenőriztetni. De azt egyébként is ajánlott.
Fogíny vérzés általában C vitamin hiány és folsav hiány miatt jöhet létre.Ezek a hiányzó anyagok az egészséges étrenddel pótolhatók.Gyerek és felnőtt esetében egyaránt zöldségekben és gyümölcsben gazdag étrend(sóska,spenót,paprika,paradicsom,máj,tojás/mértékkel/ Fogmosás után pedig enyhén sósvizes öblögetés.
Eléggé érzékeny az ínyem sajnos... amugy nem mosom erősen mert nem is tehetném hiszen vérzik, szóval odafigyelek rá hogy vigyázzak de ígyis. Majd elmegyek vele azért fogdokihoz is :)