"Szemetes Magyarország" Vajon miért lehet így hívni? (beszélgetés)
Én is éppen ezt emlegettem a napokban a férjemnek, mikor egy ismerősnél voltunk egy pesti lakótelepen. Csupa szemét, falevél volt minden a házak körüli kiszáradt, kikopott füvön. Akkor azt mondtam: ha én itt laknék, biztos összetrombitálnék jónéhány lakót, hogy fogjunk össze és egy hétvégi délutánon gereblyézzük, szedjük össze a szemetet, hogy rend legyen. Miért nem lehet ezt időnként megtenni? Még akkor is ha mások feladata lenne ez - de hát mi élünk itt :(
Sajnos így van... És sokan hozzáteszik ilyenkor, hogy pl. "bezzeg" Ausztriában, Németországban, Angliában" stb. Nem dobok el egyetlen darabot sem, sőt, én marha, egyet-egyet felveszek és bedobom a legközelebbi kukába.
az erdőkről most nem beszélek, meg a szántóföldek széléről
borzalmas
csak ezért sem felel senki
pedig kemény pénzeket szednek a szemétszállításért
a kukás autó után is szemetes szokott maradni az utca, mert nem mindent sikerül beleborítani az autóba
Ezt persze nem büntetik, hogy elhajigálják a szemetet, és van, hogy még az erdőben is megtalálod :S
Egyébként láttam milyen körülmények uralkodnak a szelektív helyeken, tényleg van, hogy sokszor nics az embernek még gyomra se ahhoz, hogy odamenjen :S....
kinek van kedve odahordani ezek után szerined?
szelektív szemetesek környéka undorító
a kukások sem szedik össze rendesen a szemetet
vannak pl. az utcai szemetesek, amiken van csikktartó is.
na a szemetet kiszedik, a csikkek meg mennek a kuka mellé
az emberek hozzáállásával van baj. ha más csinálja akkor én miért ne csinálhatná?! felkiáltással teszik ki az út szélére is a szemetet
De még ha rá is szólsz, tényleg kiakadnak és nekik áll feljebb... -.-" Mint ahogy lejjebb lett említve...
és aki 2 lépésre van a kukától??Rohanó világ oké,de trehány is!
Erre olyan kifogást ki lehet találni, hogy mert rohanó világba élünk, és nincs annyi időm, hogy egy kukáig elmenjek :D ( jó vicc, akkor nekünk van időnk ? :D )
így van!Itt nálunk nincs tiltva és én is dohányzok,de én be tudom dobi a kukába akkor más miért nem?Ennyire lusták az emberek?
Ahhoz képest, hogy be van tiltva, hogy a busz/villamos/troli.. megállókba a bagózás, mégis látok embereket,akik ott gyújtanak rá... Én legalább arrébb vonulok, és igenis képes vagyok egy kukáig elmenni és kidobni oda!
de mire jó a rongálás????
ettől menők lesznek?
itt van egy öreg nénike a buszmegállónál lakik.Már többször szólt az önkormányzatnál hogy legalább 1 héten egyszer söpörjenek össze!Az a rengeteg cigi csikk!
Na ez meg a másik! Addig rendben van, hogy a gyerek tanulja meg, hogy nem szemetel, de eléggé jópofi dolog, hogy más után szedd a szemetet :S. Viszont ha lennének olyan emberek akik összeállnának és összeszednék a szemetet, biztosan mennék én is, mert akkor legalább tudom, hogy tettem a környezetemért :)
Mint mindig a fejétől bűzlik a hal. Kellő büntetéssel elhárítható lenne, a szemetet még össze is lehet szedni, de a tömegközlekedési járművek förtelmesek. Összekatcolt üvegek, tele firkával, széthasogatott ülések. ...és atrról papolnak nem lehet kamera, milyen érdekes, amint at aluljárókat bekamerázták nincsenek firkák, a 4-6-os villamos nem firkás stb. Lehet, sőt biztos most sokba kerülne a kamerázás, de hosszútávon megtérülne.
Az nálunk is :(
Fiatalok meg a megállóban éjjel kitörik a megálló üvegeit, én ezt utálom, mert a kicsi meg fázik és beállnánk kora reggel, kb. semmi értelme mert üveg sincs benne :S
El tudom képzelni, én kis"városba" élek, és itt is ha nagyobb rendezvények vannak , mint pl. búcsú, akkor másnapra nem is a fű látszik, hanem a rengeteg eldobált szemét....
itt is vannak közmunkások,de csak a főteret takarítják és hogy mi van a többi utcában!
Azon vagyok felháborodva hogy az iskolás gyerekek mennek szemetet szedni!
Nem is értem az ilyen embereket otthon a fotel mellé dobják a szemetet?Nemrég rászóltam egy faszira mert álltunk apiros lámpánál és akuka mellé dobta a cigisdobozt.a válasz:más is oda dobja...ja az más..
azt a mindenit!
még jó hogy nem kapott el semmit!
Én egy kis falúba élek és hát mi van itt szombaton és vasárnap!Rengeteg szemét a kocsma előtt!Elszomorító hogy tudnak így élni!!!
ilyennek -> ilyenekkel
elírtam, bocsánat.
Ráadásul, ami elszomorító, hogy sokan az utcán hagyják a condom-ot... Képzeld, hogy egyszer egy ismerősöm ( kb lehetett 10 körüli ) lufinak nézte a használt óvszert és felvette és elkezdte fújogatni... Nah? Milyen jó, hogy az embernek ilyennek kell találkoznia a földön + ha még egy gyerek aki nem tudja mi az :(.
teljesen igazad van!A halálom mikor sétálunk a fiammal és szedi fel a szemetet!Amit még nagyon "birok" hogy a fenyőhöz van be dugva a sok papír!
Ez a fórumtéma azért "született" meg, mert ha az ember kimegy az utcára, azonnal belebotlik egy eldobott zsepibe, zacskóba, cigi maradványba, csokipapírba... stb. Mért van az, hogy ha a közelben van egy kuka, akkor nem bele hanem pl mellé vagy kb egy méterrel arrébb van a szemét?
Természetesen vannak más országok is akik ugyanígy szemetelnek, de mi itt élünk! Akkor mért nem lehet tisztán tartani a köztereket/utcákat és járdákat? "Igaz, azért vannak a szemétszedők"... de mégis, meddig tart, addig eltenni egy kis zacsiba, vagy zsebbe a szemetet amíg nem találunk egy kukát vagy valami hasonlót?
Akinek nem inge ne vegye magára!
További ajánlott fórumok: