Hol lehet nem Magyarországon kevés pénzből egy darabig minimum elélni? (beszélgetős fórum)
Én is kaptam hideget,meleget egyaránt.Volt olyan munkahelyem,ahol a tenyerükön hordoztak,de megfordultam olyan kollégák között is,ahol nap,mint nap hallgatnom kellett: "kut hongaar".Eleinte nehéz volt ezt elfogadni,de hamar túltettem magam rajta.
Mióta szakmunkát végzek jobban befogadtak,de mindig is külföldi leszek a számukra.Viszont a "külföldi maradok érzés",és a fizetés nincs egyenes arányban!:)Végül is a megélhetés miatt jönnek ide a "balkánról" az emberek.
Jo, hat en em a munkaltatomrol beszelek.
Persze, hogy megbecsulnek, azert dolgozom naluk mar tobb mint 12 eve.
En az elfogadasrol beszeltem. Az meg attol fugg, hogy eppen hova erkezik az ember. A deli reszen (foleg falukban nehezebb), ugyanakkor pl. Amszterdamban ez termeszetesen nem ugy.
en?
En Hollandiaban az elmult 12-13 evben. De nem ennyit, ennel sokkal tobbet elviseltem.
De kibirtam, nem bantam meg,sokkal jobb itt kint az elet.
hat esetleg irany pl. Hollandia. A facebookon talalsz egy csoportot, ott kerdezoskodj, hogy eppen merrefele tud valaki valami munkat.
Viszont egy jotanacs:Az olyan dolgokat, hogy igazsagtalansag, meg osszehasonlitgatas felejtsd el, ha kulfoldon akarod megvetni a labadat, mert kulfoldon annyi "igazasagtalansaggal" fogsz talalkozni, hogy naponta lesz okod sirni. Egy jodarabig te leszel a Kelet - Europabol jott (ne vard, hogy megjegyezzek az allampolgarsagod, leginkabb az vesodik az agyukba, hogy "balkan"), vagyis eggyel tobb ehes szaj, aki az orszag elonyei miatt jott. Es nem, nem lesznek veled igazsagosak, mert te mindig kulfoldi maradsz.
De ha ezeket felre tudod tenni, akkor megtalalhatod a szamitasodat!
Milyen munkát szeretnél itthon,s milyen fizuval?Mi az amire azt mondod h elégedett vagy?
Olyan helyre menj,ahol tudod hasznosítani a nyelveket amiket tudsz,könnyebbség ha tudsz kommunikálni.
Na,igen.:DD
Az utazás költségeiből is lehet ám faragni.
Nem feltétlenül kell repcsivel menni.
Pl. nekem van egy ismerősöm,aki nemzetközi fuvarozó.
Szállít kelet Ázsiába is.Sztem meg lehet beszélni egy fuvarozóval,hogy vigye ki.
Ez csak egy ötlet volt.
Jó,napokat utazik-de mégsem 300 ezer-vagy ki tudja mennyi oda egy légi út.
Személy szerint a hideg télen elutaznék melegebb égtájra,csak az iskola miatt nem lehet.:oo
jó dolog:)
*Anyu is akart menni, de aztán nem jött össze...
Elárulhatta volna a topiknyitó, hogy milyen nyelven beszél :)
Kedves fórumindító.
Ha egy idő után még abban a nagyon olcsó megélhetésű országban is elfogy a pénz, akkor hogyan tovább?
Ez az oldal szerint Thaiföldön, Chilében, Kolumbiában is drágább az élet, mint BPesten.
Viszont:
Quito (Ecuador)-21%
India (Jaipur) -31%
Karachi (Pakistan) -35%
Kathmandu (Nepal)-39%
http://eviaroundtheworld(pont)blogspot(pont)com/
Az ilyen utazásokkor nem ahhoz kell viszonyítani, hogy otthon az utazási irodák mennyiért adnak ilyen utakat.
Annak század részéből lehet utakat szervezni saját magadnak.
Én pl. Magyar pénzben 6000 ft-ért elmentem Londonból Skóciába 3 napra- és ebben minden benne van. Utazási irodával egy nullát hozzá lehet írni.
Fillérekből megvan a kaja!
Egyébként ha érdekel valakit ajánlok egy nyilvános blogot, két lány ázsiai körútjáról szól, és nagyon jól leírják mennyi az annyi.
Szállások magyar pénzben napi 1000 Ft körül vannak, és az már jó hotelnek számít.
Na, de azért ami ott jónak számít, az nekünk még mindig nagyon minimum.Ott nincs összkomfort meg ilyenek.
Én pl. nem bírnám fél évig az tuti. Max 2 hétig.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!