Sütőtökkrémleves májjal és gombával recept
35 perc
A Sütőtökkrémleves májjal és gombával hozzávalói:
sütőtök
2db leveskocka
1dl tejszín
kevéske csirkemáj vagy ennek hiányában libamáj
15 dkg gomba
olaj, só, bors
A Sütőtökkrémleves májjal és gombával elkészítési módja:
70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzőlével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya – lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba, és tegyük a tetejére a májat és a gombát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. okt. 8. 07:26
A sütőtökkrémleves májjal és gombával elkészítési módja és hozzávalói.