Sütőtök-krémleves májjal és gombával recept
A Sütőtök-krémleves májjal és gombával hozzávalói:70 dkg sütőtök
2 db tyúkhúsleveskocka
1 dl tejszín
4 db kisebb csirkemáj vagy 4 szelet pecsenyelibamáj
3 ek. olívaolaj
só, bors
15 dkg gomba
A Sütőtök-krémleves májjal és gombával elkészítési módja:
A 70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzölével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya – lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba, és tegyük a tetejére a májat és a gombát. A siker nem marad el.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 11. 18:55
A sütőtök-krémleves májjal és gombával elkészítési módja és hozzávalói.