Sütőtökkenyér recept
A Sütőtökkenyér hozzávalói:5 dkg tökmag
20 dkg tökbél
20 dkg liszt
17,5 dkg margarin
3 tojás
8 dkg parmezán sajt
A Sütőtökkenyér elkészítési módja:
5 dkg tisztított tökmagok pirítsunk meg egy forró serpenyőben. 20 dkg tökbelet reszeljünk le, adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 17,5 dkg lágy vajat, 3 felvert tojást, 8 dkg reszelt parmezánt, a pirított tökmagot, fél csomag sütőport, sót és borsot. Keverjük jól össze, majd öntsük kivajazott hosszúkás sütőformába. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 45 percig. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor borítsuk ki a formából. Salátával tálalva kiváló vacsora
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 11. 18:51
A sütőtökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.