Sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) recept
A Sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) hozzávalói:A karfiolhoz:
1 fej karfiol rózsákra szedve
0.5 bögre rizstej
0.5 bögre víz
0.75 bögre tönköly fehérliszt
2 tk. fokhagymapor
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. őrölt római kömény
só, bors
1 ek. kókuszzsír
1 bögre édes vagy csípős chili szósz
A mártogatóshoz:
0.5 bögre vegán majonéz
2 ek. rizstej
1 tk. almaecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zöldfűszer
A Sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) elkészítési módja:
Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze a lisztet, fokhagymaport, pirospaprikát, római köményt, sót, borsot. Lassan adagoljuk hozzá a rizstejet, a vizet, és keverjük csomómentesre. A rózsákra szedett karfiolt mártogassuk bele, a felesleget csepegtessük le, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet a sütőbe. Süssük kb. 25-30 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Félidőben fordítsuk meg a karfiolokat. Egy lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt, és keverjük össze a chili szósszal. A megsült és enyhén kihűlt karfiolokat mártogassuk meg a chili szószban, majd tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük újabb 15-20 percig úgy, hogy félidőben másik oldalukra forgatjuk a karfiolokat. Közben egy tálkában keverjük össze a mártogatós hozzávalóit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. márc. 21. 22:40
A sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.