Rántott karfiol sajtmártással recept

Karfiolhoz:
1 nagy fej karfiol
tojás
liszt
morzsa
só
A sajtmártás:
2 dl tej
2 kanál liszt
2 tojás sárgája
10 dkg margarin
10-15 dkg reszelt sajt
A Rántott karfiol sajtmártással elkészítési módja:
Rántott karfiol: A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam. Forró olajba szép aranybarnára sütöttem. Sajtmártással és rizzsel tálaltam. Sajtmártás: A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtot
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. júl. 23. 11:02
A rántott karfiol sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.