Sült hal uborkaszósszal recept
A Sült hal uborkaszósszal hozzávalói:- 30 dkg mélyhűtött tengeri hal
- fél citrom leve
- 1 ecetes uborka
- 2 dkg margarin
- 2 e.k. joghurt
- 2 e.k. csípős mustár,
- fehér bors, só
- 25 dkg vegyes zöldség
A Sült hal uborkaszósszal elkészítési módja:
A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tlkában összekeverjük a joghurtot, mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Grillezett zöldségekkel tálaljuk.
90 napos diéta fehérje napjára kiváló!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Mocori, 2009. febr. 15. 14:37
A sült hal uborkaszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.