Sült császárszalonna recept
A Sült császárszalonna hozzávalói:1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 babérlevél
1 tk fekete szemesbors
1 kk koriander mag
1 ek só
20 dkg sertészsír a sütéshez
A Sült császárszalonna elkészítési módja:
A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni. A fokhagymát keresztben kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes fűszerrel a szalonnák közé tesszük. Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át, amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható legyen. Tálra szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép pirosra sütjük. Megfordítás előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés kicsit alábbhagyjon!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. okt. 10. 14:48
A sült császárszalonna elkészítési módja és hozzávalói.