Céklás töltött tojás recept

300 g cékla
2 db tojás
1 tk mustár
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
A Céklás töltött tojás elkészítési módja:
A céklát héjában megfőzzük (használhatunk konzerves céklát is, ha ecetes a mustár elhagyható). Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgákat kivesszük. A tojás sárgákat, 4 fél tojásfehérjével és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és sóval, borssal ízesítjük. Egy evőkanál segítségével megtöltjük a céklás krémmel a megmaradt, négy fél tojásfehérjét. A céklás krémet közvetlenül fogyasztás előtt kanalazzuk a fél tojásokba, máskülönben a tojásfehérje elszíneződhet. Ha marad céklakrém mellé kanalazzuk. Reggelire vagy vacsorára ajánlott, esetleg egy szelet tönkölyös kenyeret kínálhatunk mellé.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. okt. 9. 08:39
A céklás töltött tojás elkészítési módja és hozzávalói.