Paradicsomos hús recept
A Paradicsomos hús hozzávalói:0,5 liter paradicsomlé
zsír és olaj
1 dl víz
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só,
bors
majoránna, oregano, kakukkfű (ezekből csak egy-egy csipetet használjunk)
3 db babérlevél
Köret:
1 kg burgonya
1 dl tej (kb)
1 púpos evőkanál tejföl
5-6 dkg vaj vagy margarin
só
A Paradicsomos hús elkészítési módja:
A húst vékonyra felszeleteljük, pácoljuk . Egy edénybe tegyünk olajat, sót borsot, a húst beleforgatjuk, hűtőbe tesszük. A legjobb ha ezt előző este elkészítjük. A zsírt megmelegítjük, hagymát és a fokhagymát összeaprítjuk, és beletesszük , egy kicsit megfonnyasztjuk.Beleöntjük a paradicsomlevet a vizet és a fűszereket,a sót is ebbe tesszük. Kicsit összefőzzük az ízeket. A húst nem kell sózni!!!!!! A tepsibe tesszük a húst, ráöntjük a paradicsomos levet, lefedjük fóliával és kb 200 fokon sütjük, amíg a hús kezd puha lenni. Ezután levesszük róla a fóliát, vissza vesszük 170 fokra a sütőt és készre sütjük. Szaftos lesz. Burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk,és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük,és hozzáadjuk a vajat vagy margarint, tejet ,tejfölt és kikavarjuk. Törtburgonyával tálaljuk.Burgonyára csurgatunk egy ki szaftot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. okt. 7. 10:45
A paradicsomos hús elkészítési módja és hozzávalói.