Sajtos patiszon recept
A Sajtos patiszon hozzávalói:50-60 dkg patiszon
2 tojás
3 dl tejföl
5 dkg sajt
só,bors,szerecsendió
vaj az edény kikenéséhez
A Sajtos patiszon elkészítési módja:
A patiszont meghámozzuk, szeleteljük, 5 percre lobogva forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és kivajazott tűzálló tálba terítjük. Simára keverünk 2 nyers tojást (lehet többet is) a tejföllel, csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a patiszonra, a sajtot a tetejére reszeljük. Sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 30. 19:20
A sajtos patiszon elkészítési módja és hozzávalói.