Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával recept

Fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával recept

A Fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával hozzávalói:
(2 személyre)

30 dkg csirkemell filé
1 ek. kókusz olaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Himalája só

25 dkg tisztított sütőtök kockák
25 dkg tisztított cékla kockák

2 marék friss tyúkhúr


A Fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával elkészítési módja:
A megtisztított tök kockákat és a cékla kockákat két külön edénybe tettem. Lefedtem és addig sütöttem a sütőben, amíg a tök is és a cékla is megpuhult. A tök hamarabb elkészül, azt kivehetjük és melegen tarthatjuk. Se só, se egyéb fűszer nem kell rájuk, mindegyik kellemesen édeskés, sütve. A csirkemell filét csíkokra vágtam. Megmostam, de a nedvességet papírtörlővel felitattam róla. Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszolajat, rátettem a csirkemell csíkokat és éppen csak addig pirítottam mindkét oldalát, amíg kifehéredett és cseppnyi színt kapott. Ekkor ráreszeltem a fokhagymát, egyszer jól átforgattam, de annyira nem, hogy a fokhagyma megpiruljon. Utána kevés himalája sóval megszórtam. A tyúkhúrt folyó víz alatt leöblítettem, majd tálaláskor fehér balzsamecettel ízesítettem.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook