Zöldbabos aprópecsenye recept
A Zöldbabos aprópecsenye hozzávalói:40 dkg sertéscomb,
30 dkg zöldbab,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
só,
bors,
delikát,
1 gerezd fokhagyma
A Zöldbabos aprópecsenye elkészítési módja:
Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük egy tányérra, majd a zsiradékra tesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzhelyről az edényt és a hagymához keverjük a pirospaprikát. Rátesszük a csíkokra vágott húst, a zöldbabot, a fokhagymát, átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés delikátot szórunk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, akkor a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük zöldbabhoz és összeforraljuk. Tálalás előtt a pörcökkel megszórjuk. Köretnek adhatunk hozzá galuskát, tepsiben sült burgonyát, rizst.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 28. 22:24
A zöldbabos aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.