Sajtos csiga -biga recept
A Sajtos csiga -biga hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 dl tejföl
5 cl olaj
2 tojás sárgája
só ízlés szerint
1 tk cukor
A töltelékhez:
3 dl tejföl
40 dkg (trappista) sajt
A Sajtos csiga -biga elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 27. 07:05
A sajtos csiga -biga elkészítési módja és hozzávalói.