Epres-túrós desszert recept
Az Epres-túrós desszert hozzávalói:10 nagyobb földieper
1 tasak piros tortazselé
kb 30 dkg babapiskóta
Túrókrémhez:
1/2 kg félzsíros túró
7-8 ek kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
1/2 lime kifacsart leve
300 ml hullala tejszin
Az Epres-túrós desszert elkészítési módja:
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket. A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet. A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük. Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük. Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe. Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 25. 06:46
Az epres-túrós desszert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.