Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-túrós desszert recept

Epres-túrós desszert recept

Az Epres-túrós desszert hozzávalói:
10 nagyobb földieper
1 tasak piros tortazselé
kb 30 dkg babapiskóta

Túrókrémhez:

1/2 kg félzsíros túró
7-8 ek kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
1/2 lime kifacsart leve
300 ml hullala tejszin


Az Epres-túrós desszert elkészítési módja:
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket. A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet. A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük. Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük. Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe. Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-túrós desszert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook