Epres-habos piskótatorta recept


200g babapiskóta
1 epres főzős pudingpor
3 ek cuko1r
0,5 l tej
1 tejszínhabpótlópor (coop)
2 dl tej
1 tortazselépor (coop)
3 ek cukor
250 ml elkészített szamócaszörp (más piros is lehet)
20 dkg eper (lehetőleg friss)
Az Epres-habos piskótatorta elkészítési módja:
Előkészítem a kapcsos tortaformát. Megfőzöm előírás szerint a tortazselét. Megcsinálom előírás szerint a tejszínhabot. Elkészítem előírás szerint az eperpudingot. Rétegezem a formába a következőképpen: Babapiskóta, puding, babapiskóta, tejszínhab, zselé, eper. Beteszem éjszakára a hűtőbe, másnapra szívja meg magát a piskóta. Leveszem a formát, és olyan, mint egy igazi torta.
A tetejét különbözőképpen lehet díszíteni. Más gyümölcsöt is fel lehet használni, akár a puding ízével is lehet kombinálni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 1. 19:53
Az epres-habos piskótatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.