Csokimázas csokikocka recept


5 tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál zsemlemorzsa
15+2 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
A Csokimázas csokikocka elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habnak felverem, majd a sárgájába belekeverem a cukrot, a darált diót, a kakaóport, a zsemlemorzsát és a 15 dkg felmelegített, de nem forró vajat. Majd a habbá vert fehérjét is hozzákeverem. Zsírozott, lisztezett, kisebb méretű tepsibe teszem, és 200 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült, a tetejére csokimázat teszek, amit a maradék 2 dkg vajból, az étcsokoládéból csinálok. (Egy evőkanál tejet, 1kk porcukrot teszek még bele, hogy ne legyen annyira keserű.)
Lehet rá változatosságból fehércsokiból készült mázat is tenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 29. 19:44
A csokimázas csokikocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.