Russischer Zupfkuchen recept
60 perc
A Russischer Zupfkuchen hozzávalói:
Tészta:
- 300g liszt
- 150 g cukor
- 150 g vaj / margarin
- 1 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 2 csapott kiskanál sütőpor
- 30 g kakaópor
Töltelék:
- 500g túró
- 200g cukor
- 200g vaj
- 1 vaníliás cukor
- csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás
A Russischer Zupfkuchen elkészítési módja:
A tészta száraz hozzávalóit egy kézi habvberő segítségével simára keverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojással összegyúrjuk . Fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez a vajat mikróban megolvasztjuk, ne legyen túl forró, amikor a krémhez adjuk. A cukrot, tojásokat, pudingport,túrót összekeverjük, majd a végén a langyosra hűlt vajat is. Egy tortaformát, vagy egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta feléből kibéleljük az alját, a maradék tésztát szintén megfelezzük, majd a tepsi oldalán kb. 2-3 cm -es peremet nyomkodunk belőle. ( Hamar megvan, jól ragad.)Beleöntjük a tölteléket, majd a maradék tésztából kis foltokat rakunk a tetejére. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha tortaforma, akkor lehet egy kicsit több időt számolni a sütésre, én egy 26x 30-as tepsiben sütöttem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2017. szept. 10. 19:37
A russischer zupfkuchen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.