Mákos, meggyes szelet recept
A Mákos, meggyes szelet hozzávalói:A tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál meggy lekvár
A töltelékhez:
2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt
A Mákos, meggyes szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki. A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. szept. 8. 07:44
A mákos, meggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.