Sajtos batyus csirke recept
A Sajtos batyus csirke hozzávalói:1 csomag leveles tészta
1 kg csirkecomb
1 tömlős sajt
kb. 20 dkg trappista sajt
1 tojás
só
bors ízlés szerint
A Sajtos batyus csirke elkészítési módja:
A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom. Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok . Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom. Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. szept. 4. 07:32
A sajtos batyus csirke elkészítési módja és hozzávalói.