Meggyes csokipuding torta recept
A Meggyes csokipuding torta hozzávalói:A piskótához:
3 tojás
100 g liszt
125 g cukor
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
A pudinghoz:
2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor
A gyümölcsös zseléhez:
1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)
A Meggyes csokipuding torta elkészítési módja:
Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük. Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt. A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. aug. 30. 08:23
A meggyes csokipuding torta elkészítési módja és hozzávalói.