Málnakrémes túrófánk recept
A Málnakrémes túrófánk hozzávalói:16 darabhoz:
A fánkhoz:
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
5 dkg cukor
2,5 dl langyos tej
4 dkg lágy vaj
10 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
A sütéshez:
olaj (vagy vaj)
A krémhez:
30 dkg málna
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 tasak habfixáló
A Málnakrémes túrófánk elkészítési módja:
A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést formálunk. Az élesztőt elkeverjük 1 teáskanál cukorral, fél dl langyos tejjel, és amikor elolvadt a cukor, a mélyedésbe öntjük. Behintjük pici liszttel, és kb. 15 percig pihentetjük. Amikor kirepedezik az élesztőre szórt liszt, hozzáadjuk a cukrot, a lágy vajat, az áttört túrót, tojást, egy csipet sót, a citromhéjat, és a maradék langyos tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva 30 percen át pihentetjük. Amíg kel a tészta, elkészíthetjük a krémet. A málnát megtisztítjuk, megszórjuk a cukorral, és 10-15 percen át pihentetjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd belekeverjük a lecsepegtetett málna felét, és a habfixálót. A visszamaradt málnát botmixerrel összetörjük, és a levébe visszatesszük, ezt adjuk majd a fánkok mellé öntetnek. Palacsintasütőben olajat (vajat) melegítünk, evőkanállal 2-3 tésztakupacot teszünk rá, és kíméletesen megsütjük mindkét oldalát. Amikor megsült, papírszalvétára tesszük. Ugyanígy megsütjük a maradék tésztát is. Az elkészült fánkok felét tálra tesszük, kanállal ránekünk a málnakrémből, majd arra ismét fánkot ültetünk. Ha kimaradt krém, akkor a tetejüket is megdíszíthetjük. Az öntettel körbelocsoljuk, és tálaljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 30. 07:24
A málnakrémes túrófánk elkészítési módja és hozzávalói.