Rétes másképpen recept


30 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 kis pohár tejföl
A Rétes másképpen elkészítési módja:
Ezeket mind összegyúrom, négy cipót készítek belőle és egy órára a hűtőbe teszem. Majd egyesével kinyújtom őket alaposan meglisztezett deszkán és megtöltöm amivel éppen akarom. Sütőben pirosra sütöm.
A megtöltése ugyanúgy zajlik mint a rendes rétesé, tehát olvasztott zsírral meglocsolom egy kicsit, majd kevés zsemlemorzsát hintek rá és úgy jön a töltelék. A tetejét szintén olvasztott zsírral kenem meg.
Mielőtt elkezdem zsírral meglocsolni, meg szoktam nézni nem tapadt-e le a deszkára mert rém kellemetlen tud lenni ha feltekerés közben vesszük észre és szétszakad a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: scorpiolady, 2008. jún. 10. 12:21
A rétes másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.