Klaudia csokoládés őzgerince recept
A Klaudia csokoládés őzgerince hozzávalói:2 egész tojás
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag csokoládés puding
10 dkg mazsola
10 dkg vágott dió
1 csomag ostyalap
A Klaudia csokoládés őzgerince elkészítési módja:
Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük. Az ostyalapokat összetödeljük, félretesszük. A kettő egész tojást a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadunk 25 dkg olvasztott margarint és két csomag csokoládés pudingot. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 10 dkg vágott diót és az előzőleg összetört ostyalapokat. Még melegen a kibélelt őzgerincformába öntjük, és szorosan belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, egy napig pihentetjük. Másnap szeleteljük, tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 9. 22:50
A klaudia csokoládés őzgerince elkészítési módja és hozzávalói.