Mokkás meggyes piskótatorta recept
A Mokkás meggyes piskótatorta hozzávalói:A piskótához:
18 dkg vaj
6 dkg porcuki
1tk. neszkávé
8 tojássárgája
20 dkg gőz felett olvasztott étcsoki
5 dkg étcsokiforgács
8 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg liszt
A krémhez:
25 dkg vaj, vagy mascarpone
2 dkg neszkávé
20 dkg porcuki
2 dl tejszín
30-40db magozott meggy
A Mokkás meggyes piskótatorta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a porcukival, a neszkávéval. Majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott,kicsit lehűtött, de még folyós csokit.A tojásfehérjét a cukival kemény habbá verjük, felét óvatosan a masszához keverjük.A maradék habba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük.190 fokon kb.40-50 percig sütjük, kivesszük, hűlés után 3 lapra vágjuk. A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a neszkávét, porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel megkenjük a tortát, majd bevonjuk a krém maradékával és a meggyszemekkel díszítjük. A tetejére forgácsoljunk étcsokidarabot.
A neszkávé helyett én rendes lefőtt kávét használtam, így is tökéletes volt.Születésnapra tökéletes ez a torta, szerintem!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jún. 9. 16:52
A mokkás meggyes piskótatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.