Kevert gyümölcs süti recept
45 perc
A Kevert gyümölcs süti hozzávalói:
- 3 bögre (normál) liszt
- 2 bögre (normál) cukor
- 4 db. tojás
- 2 sütőpor
- 2 kis kefir vagy 1 nagy (poharas)
- 2 dl. olaj
- gyümölcs tetszés szerint :
a) barack
b) meggy
c) cseresznye
d) alma
(dió, mandula, mazsola - ki-mit szeret)
A Kevert gyümölcs süti elkészítési módja:
Egy műanyag tálban összedolgozzuk (kikeverjük) a hozzávalókat : liszt, sütőpor, tojás, cukor, kefir, olaj - amit eleinte kézzel/fakanál, majd ha lehetőségünk van, mixerrel csomómentesre keverünk! Folyékony tésztát kapunk, amelyet előre kivajazott/olajozott, enyhén liszttel megszórt tepsibe öntünk! Ha nagyobb méretű tepsink van, mind beleönthetjük, ha kisebb méretű, úgy ajánlatos két kisebb-be kiönteni, mivel sütéskor megdagad és esetleg kifolyhat, illetve a közepén nyers marad a tésztája! Ha ezzel megvagyunk, a tetejére rászórjuk kedvenc gyümölcsünket, de lehet vegyesen is több félét (ha jó gyümölcsősen szereti valaki, úgy bátran tegyünk rá, majd sütéskor felveszi a tészta) és ízlés szerint diót,mandulát, mazsolát szórhatunk még rá, de akár bele is nyomkodhatjuk a tésztába! Ha minden kész, mehet a sütőbe!
Ajánlatos előre melegíteni a sütőt, de ha már betettük a tepsit, vegyük gyengébbre a lángot, jobban mondva, közepes lángon süssük! Sütés közben, fogpiszkálóval/villával ellenőrízzük a közepét, mivel ha még nyers a tészta, úgy ráragad! Ha nem tapasztalunk ilyesmit, úgy elkészült a fincsi sütink, kivehetjük és letakarva hagyjuk kihűlni!
Teljesen kihűlt állapotban tálalható és fincsi hideg tejjel fogyasztható! Kedves egészségetekre!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Titoklady, 2008. jún. 9. 17:40
A kevert gyümölcs süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.