Rakott pecsenye recept


6 szelet csirkemell vagy pulyka mell
25 dkg gomba
1 közepes fej hagyma.
3 ek tejföl
1 kg krumpli
Fűszerek (delikát, só, bors, piros paprika )
A Rakott pecsenye elkészítési módja:
A hús szeleteket natúr szeletként megsütöm. A hagymát apróra szelem , majd ráteszem az apró szeletekre szelt gombát, fűszerezem és össze párolom. A krumplit megpucolom és karikára vágom, majd kisütöm olajban. Végül fogok egy üvegtálat ( hőállót) az aljára halmazom a krumplit, a tetejére a húsit, a húsi tetejére a gombát. 1 dl vizet felforralok, elkeverek benne 3 ek tejföl meg 1 ek delikátot, ezzel a lével megöntözöm a rakottast, aztán lefedem és beteszem a mikroba vagy a sütöbe 10-15 percre
Nagyon fini és könnyű :-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. ápr. 30. 06:42
A rakott pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.