Rakott padlizsán, mozzarellával, paradicsommal recept
A Rakott padlizsán, mozzarellával, paradicsommal hozzávalói:3 nagyobb padlizsán
40 dkg darált marhahús
1 hagyma
3 nagy paradicsom
15 dkg mozzarella
2 evőkanál paradicsomszósz
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A Rakott padlizsán, mozzarellával, paradicsommal elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük és az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst is, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a friss bazsalikommal. Belekeverjük a paradicsomszószt és egy kevés vizet adunk hozzá, hogy főjön. Ne öntsük fel túlságosan, mert nem kell nagyon szaftosnak lennie. Közben a padlizsánokat meghámozzuk és karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kivajazott tűzálló edénybe rakjuk a padlizsán felét, mikor elkészül a darált húsos ragú erre kanalazzuk rá. Közben meghámozzuk és karikára vágjuk a paradicsomokat is, a felét rátesszük a húsra. Ezt befedjük a maradék padlizsánnal, amire újra paradicsomot teszünk. Meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal és 20 percen át sütjük 200 fokon. Majd az apróra vagdosott mozzarellát is a tetejére halmozzuk és még 10 percen át sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. júl. 1. 12:06
A rakott padlizsán, mozzarellával, paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.