Préselt csülök húsvétra recept

1 füstölt csülök
vöröshagyma
fokhagyma
egész bors
köménymag
majoranna
babérlevél
A Préselt csülök húsvétra elkészítési módja:
A csülköt a hagymákkal és a többi fűszerekkel(ízlés szerint) addig főzöm amig a csülök csontja kiesik. Ekkor alufóliára fektetem(csont nélkül)és szorosan összegöngyölöm.Ráteszem egy vágódeszkára ,a tetejére teszek egy másik vágódeszkát amire egy súlyosabb tárgyat teszek.Hideg helyen kihűtöm.kb 6-8 óráig pihentetem. Ha eltávolítotottam az alufóliát vékony szeletekre szelem,szép mozaikos lesz.
A csont helyére tehető 2-3 szál újhagyma is!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. ápr. 6. 08:39
A préselt csülök húsvétra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.