Pórés, parmezános tészta... recept
30 perc
A Pórés, parmezános tészta... hozzávalói:
Hozzávalók:
50 dkg orsótészta
2 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
4 dl zöldségleves, kockából
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
A Pórés, parmezános tészta... elkészítési módja:
A pórét és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a pórét és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, és 3-4 percig főzzük. Közben a tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük. Összeforgatjuk a mártással, és még kb. 3 percig rotyogtatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. jan. 5. 08:20
A pórés, parmezános tészta... elkészítési módja és hozzávalói.