Palacsintatészta - nem édes recept
45 perc
A Palacsintatészta - nem édes hozzávalói:
20 dkg rétes liszt
3 dl tej
2 dl szódavíz vagy bubis ásványvíz
2 egész tojás
egy csipetnyi só
1/2 dl étolaj
Ebből kb. 10 db palacsinta lesz.
A Palacsintatészta - nem édes elkészítési módja:
A hozzávalókat - az olaj kivételével - keverjük össze, és habverővel keverjük simára. Ekkor adjuk hozzá az olajat. A palacsintatésztát érdemes sütés előtt akár 1 órával összekeverni, hogy a liszt szépen megduzzadjon. Sütésnél csak az első tészta előtt olajozzuk a palacsintasütőt (egy picit), a továbbiakban elég az az oljamennyiség, ami a tésztában van (néha előfordul, hogy leragad, ilyenkor minden palacsinta előtt cseppentek egy leheletnyi olajat a serpenyőbe).
A palacsintát tölthetjük édes töltelékkel (kakaó, lekvár, túró, mák, dió, puding, stb), de húsos palacsintának is kiváló alap.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: biro.csilla, 2009. ápr. 17. 13:43
A palacsintatészta - nem édes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.