Nyúlhúsból fasírt Emyke módjara recept
A Nyúlhúsból fasírt Emyke módjara hozzávalói:1 kg darált nyúl hús
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 zsemle
1 csokor petrezselyem levél
3 egész tojás enyhén felverve
4 teáskanál só bors ízlés szerint
2 teáskanál pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Nyúlhúsból fasírt Emyke módjara elkészítési módja:
A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást , a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.) Gombocokat formalunk es forro olajban kisutjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jún. 19. 06:59
A nyúlhúsból fasírt emyke módjara elkészítési módja és hozzávalói.