Padlizsános rakott csirkemell recept
A Padlizsános rakott csirkemell hozzávalói:4 db csirke mell
2-3 db padlizsán
3-4 db paradicsom
150 g sajt
1 gerezd fokhagyma
kapor
olaj a sütéshez
só
bors ízlés szerint
A Padlizsános rakott csirkemell elkészítési módja:
Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20- 30 percet, öntsük le róla a levet, amit engedett. Mossuk meg a csirkemellet, szárítsuk meg és mindegyik darabot vágjuk fel 4 részre. Tegyük egy zacskóba (vagy két darab fólia közé) a csirkemellet és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. Mossuk meg a paradicsomot és szeleteljük fel karikára. A fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük meg a felszeletelt padlizsán mind két oldalát, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy szívja fel az olajat. Egy sütőformát vajazzunk ki és rakjunk le egy sor padlizsánt úgy, hogy egy kissé egymásra tegyük a szeleteket. Rakjunk rá egy sor csirkemellet, rá ismét egy sor padlizsánt, rá egy sor csirkemellet. A felkarikázott paradicsomot rakjuk rá, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük rá a felaprított fokhagymát és az apróra vágott kaprot. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. A lerakott ételt tegyük előmelegített sütőbe, süssük 180 fokon 25 percet, ha elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk 10 percet hűlni, utána pedig szeleteljük és melegen fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. jún. 18. 13:08
A padlizsános rakott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.